Werken met de maan ๐ŸŒ 

Wat wil je in 2023 bereiken? 

Een nieuwe maan, een nieuwe cyclus. Een nieuw begin en nieuwe doelen! 

De nieuwe maan is een mooi moment om stil te staan bij wat je afgelopen maan(d) hebt bereikt. Waar ben je dankbaar voor? 

Daarna richt je je op een nieuw begin en stel je nieuwe doelen. Wat wil je deze maan(d) bereiken? Wat zijn je doelen voor deze maan(d)? Het is fijn om hier voor jezelf een ritueel van te maken. Neem dit moment voor jezelf. Je kan beginnen met een meditatie of een ademhalingsoefening om tot jezelf te komen. Vervolgens ga je reflecteren en  benoem je en/of schrijf je op waar je dankbaar voor bent. Zet dan je nieuwe intenties voor de nieuwe maan(d) en ga dit visualiseren, alsof het er al is. 

Met een volle maan richt je je op loslaten. 

Het is een moment om te reflecteren. Kijk naar de doelen die je gesteld hebt voor deze maan(d). Zijn deze realistisch? En wat wil je loslaten? Ook hier kan je een ritueel van maken. Je kan opschrijven wat je los wilt laten en dit verbranden. Ook hierbij kan je een meditatie en/of een ademhalingsoefening doen. Zorg ervoor dat je een fijne plek hebt om dit te doen. Zet een kaarsje aan, pak je stenen erbij, zet een ontspannen muziekje aan. 

Je zal merken als je gaat werken met de fases van de maan en hier voor jezelf een ritueel van maakt je doelen sneller zult behalen, je veel bewuster leeft en mee gaat in het ritme van de maan. 

2022 is alweer bijna om. Vandaag is de laatste nieuwe maan van het jaar. Het is een mooi moment om afgelopen maan(d), maar ook afgelopen jaar te reflecteren; Wat is er allemaal gebeurd? Waar ben je dankbaar voor? Ook is het een goed moment om alvast je intenties voor het nieuwe jaar op de schrijven. Wat wil je graag? Wat ging er het afgelopen jaar โ€œfoutโ€? Denk hieraan en neem afscheid hiervan. Wat dient jou niet meer? Kun je dit loslaten? Dit zorgt ervoor dat je weer ruimte krijgt voor positieve zaken.